Omtale...

Migogaalborg - migogaalborg.dk - d. 05.02.20:

JOBFOKUS4.jpg
FOKUS hjælper folk på kanten af arbejdsmarkedet

Projektet Små job med mening har skabt stor succes med at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ud i timelønnede jobs. Jobbet skaber værdi og øget selvværd hos den, der ansættes.

Men det er også en stor hjælp for virksomheden, som får løst konkrete opgaver, der måske ikke ligger øverst på medarbejdernes prioriteringsliste.

APPETIZE - appetize.dk - d. 10.12.19:

collage.JPG
Jobstafet i APPETIZE skaffede 8 jobs

Sammen skabte vi 8 jobs til 6 motiverede kandidater. Det svarer til 90 lønnede timer og 8 virksomheder, som har fået løst konkrete opgaver. Nogle kandidater arbejder stadig i samme job, andre er rykket videre til nye udfordringer. Sådan minder arbejdsmarkedet om resten af livet. Det er i bevægelse, men vi kan sørge for, at alle får mulighed for at være med. Tak til alle de virksomheder, der har taget socialt ansvar. Må i blive mange flere!

APPETIZE - appetize.dk - d. 10.12.19:

pascalpølsevogn.JPG
Pascal - fransk finesse fra pølsevogn til opvask 

En pølsevogn var det første, Pascal så på sin første rejse til Danmark. Resten af ferien spiste han ristede hotdogs. Nu serverer han dem selv fra en pølsevogn hos Bilsyn Vodskov, når han ikke ordner opvasken hos cateringfirmaet Simon’s. Pascal har landet to jobs og er gået fra 0 til 16 lønnede timer. 

DR TV Avisen - d. 26.11.19:

Jakob George.jpg
Det betaler sig at investere i mennesker 

DR TV Avisen fortæller historien om vores kandidat Jacob George fra projektet IMPACT60. Projektet er iværksat i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond, Det Obelske Familiefond og Business Aalborg. Se hvilken positiv forskel, projektet har gjort for Jacobs Georges jobsituation her.

DR P1 Radioavisen - d. 26.11.19:

Jakobjob.JPG
Lyt til den gode jobhistorie 

DR P1 Radioavisen fortæller historien om vores kandidat Jacob George, som har fået job efter 11 år som arbejdsløs. Han er blot en af vores mange succeshistorier i projektet IMPACT60. Det er et særligt investeringsprogram, som JobFOKUS er en del af. Sammen med Den Sociale Kapitalfond, Det Obelske Familiefond og Business Aalborg gør vi en social - og samfundsøkonomisk - forskel. 

(Lyt med 1 min. og 17 sek. inde i udsendelsen).

APPETIZE - appetize.dk - d. 05.11.19:

_Job-November__MG_1523_Johny Kristensen.
Monika - Fra 0 - 2 jobs på en uge

Siden vi bragte Monikas kandidatportræt i JobStafetten, har hun landet to jobs. Storsmilende står hun foran Jysk Pension, klar til at vise sin ene nye arbejdsplads frem. Her er hun blæksprutte, når hun ikke passer job nummer to i AaK Bygninger.

APPETIZE - appetize.dk - d. 05.11.19:

Job-November__MG_1595_Johny-Kristensen-e
Pascal - Franskmand med flair for sprog

Pascal kan både sælge bøger for et berømt fransk forlag og handle fisk i Thyborøn. Som stolt franskmand har han altid sat en ære i at arbejde. Det satte to depressioner dog en midlertidig stopper for, men nu er han mere end klar til arbejdsmarkedet igen.

APPETIZE - appetize.dk - d. 01.10.19:

Katia2_edited.jpg
Kandidaten siden sidst – Katia drømmer om mere

På en af årets sidste sommerdage besøger vi Katia på hendes nye arbejdsplads. Hun stikker hovedet ud af vinduet og modtager os med et smil, mens hun lukker os ind i køkkenet hos Semler bilers skadecenter på Indkildevej i Aalborg, hvor hun er ved at gøre klar til dagens frokost.

APPETIZE - appetize.dk - d. 01.10.19:

Monika.PNG
Monika – Vil hjælpe andre

Monika har i sit tidligere arbejdsliv erfaret sig store kompetencer indenfor IT og kundeservice. En stress-sygemelding satte desværre en brat stopper for det. Nu er Monika langsomt ved at vende tilbage til en ny hverdag, hvor hun med sit positive sind igen kan gøre en forskel. 

APPETIZE - appetize.dk - d. 27.08.19:

_Jobstafet - Aalborg_Johny Kristensen 14
Kandidaten siden sidst – Yohannes oplært på rekordtid

Der gik ikke lang tid fra Yohannes startede i praktik hos SushiMania til, at han var en fast og værdsat del af det dygtige hold i køkkenet. På rekordtid er han blevet oplært som sushikok og arbejder nu 37 timer som fastansat i butikken på Østerbro med at lave mad til sultne aalborgensere.

APPETIZE - appetize.dk - d. 27.08.19:

Katia.PNG
Katia – Livsglæde og mennesketække

Katia er indbegrebet af en person med mennesketække. Hun er fuld af en livsglæde, der er tydelig allerede, da hun møder os med et hjerteligt ’hej’, da hun træder ind ad døren til jobcaféen. En dårlig ryg har indtil nu spændt ben for drømmen om et fuldtidsjob.

APPETIZE - appetize.dk - d. 24.06.19:

Mette.PNG
Kandidaten siden sidst - Mette pakker ordrer for Butik Kunsten

Mette lukker os hjemmevant ind backstage på sin nye arbejdsplads. En overdådig kombination af marmor og messing afslører for de fleste aalborgensere, hvor vi er: Kunsten – museum of modern art. Her arbejder Mette 5 timer om ugen med at pakke ordrer for museets butik og webshop.

APPETIZE - appetize.dk - d. 24.06.19:

profil.PNG
Yohannes – Fra Eritrea til sushikok

Yohannes sætter sig på en barstol i SushiMania på Østerbro. Om én uge finder han ud af, om han kan fortsætte fra praktik til job i løntilskud i sit drømmejob som sushikok. Og så har han overstået sin sidste eksamen på sprogskolen. Hans fejlfrie dansk afslører, at det er gået godt.

APPETIZE - appetize.dk - d. 03.04.19:

Skærmbillede 2019-04-03 kl. 14.21.41.png
Kandidaten siden sidst
– Dennis letter hverdagen på Aalborg Portland

Nogle drømmer om en Mitsubishi Colt, andre drømmer om 37 timer, griner Dennis og hentyder til mit nye kørekort, da jeg møder ham til en samtale om, hvad der er sket, siden han indledte vores jobstafet.
 I øjnene er en gnist. Dennis har fået job 12 timer ugentligt på det industrielle flagskib Aalborg Portland.

APPETIZE - appetize.dk - d. 03.04.19:

Skærmbillede 2019-04-03 kl. 14.18.53.png
Mette – gæv Aalborgpige med stort servicegen

Tag ikke fejl. Bag Mettes generte ydre gemmer der sig varme og humor. Derfor er det ikke svært at forestille sig, at hun har været dygtig til sit arbejde som kassedame i ALDI, Fakta, SuperBrugsen og Bilka. Så dygtig at hun blev brugt flere steder på én gang; i postudleveringen, i bageren… Men selv et servicemenneske går ned med stress.

MANDAGMORGEN - mm.dk - d. 25.03.19:

Skærmbillede 2019-03-25 kl. 12.57.50.png
Et lille job har også ret 

Aalborg Kommune inviterede sammen med Fokus Folkeoplysning både byens lokale virksomheder og en håndfuld kontanthjælpsmodtagere på middag hos den socialøkonomiske restaurant Kaffefair. ‘Et måltid med mening’ hed aftenen, der gik ud på at finde små deltidsjob til kommunens borgere på kanten af arbejdsmarkedet. 

APPETIZE - appetize.dk - d. 11.02.19:

dennis.PNG
Dennis – mønsterbryder med mod på mere

Selv øjnene smiler, når man taler med Dennis. Han er 35 år, og var det ikke for nogle få hundehår på hans cottoncoat, ligner han på denne frostklare dag én, der kandiderer til et portræt i Euroman. Men det er ikke tilfældet. Det er et job, han søger, og her er han ikke kræsen så længe, han kan får lov at sætte en ære i det.

Nyhedsbrev - d.11.12.18:

Skærmbillede 2018-12-11 kl. 14.08.52.png
Månedens kandidat: Emil

Emil har mange forcer; et ultragodt hovede er en af dem. Men indimellem spiller selvtilliden ham et puds, og han kommer til at sammenligne sig med andre. Derfor søger han et småjob med klart definerede succeskriterier, som kan hjælpe hans udvikling på vej. Som virksomhedsejer får du til gengæld en skarp fyr
med et rundt smil og overraskende mange evner.

APPETIZE - d. 05.11.18:

Skærmbillede 2019-04-03 kl. 14.24.19.png
1 time om dagen er også et job

Corinna arbejder én time hver dag. Umiddelbart lyder det ikke af så meget, men det er skridtet mod et friere liv uden offentlige ydelser. Ligesom 31 andre kandidater har hun fået job gennem JOBFOKUS. Det nye job- og rekrutteringsbureau i FOKUS hjælper virksomheder med at tage socialt ansvar og mennesker med at få et arbejde.

Nyhedsbrev - d.01.11.18:

Skærmbillede 2018-11-06 kl. 15.30.13.png
Månedens kandidat: Corinna

"Når jeg får tid, er jeg faktisk en gevinst!"

Corinna har et småjob en time hver dag i Nordea. Her har hun været i snart et halvt år med ansvar for al indgående og udgående post, frankering, blomstervanding, og hvad der ellers letter hendes kollegers hverdag. 

Nyhedsbrev - d.12.10.18:

Skærmbillede 2018-10-12 kl. 14.06.26.png
Månedens kandidat: Henriette

"Man er nødt til at gøre noget, når man kun har sig selv"

Henriette er 48 år og har stort set været på bistand, siden hun var 18 år, men det er ikke med hendes gode vilje. I de jobs hun har haft, har hun hurtigt gjort sig positivt bemærket.
I Henriette får man en trofast medarbejder, der bliver ved indtil opgaven er løst og ikke viger fra sin plads - og den må gerne være bag rattet på en truck.  

Nyhedsbrev - d.10.10.18:

Skærmbillede 2018-10-22 kl. 12.54.45.png
Små job får langtidsledige i arbejde

På byggepladsen ved TL Byg i Aalborg er Dan Ivan Toft i fuld gang. Han har været kontanthjælpsmodtager siden 2016 på grund af problemer med hjertet – men nu hjælper han til på byggepladsen et par timer om dagen.

MANDAG MORGEN - d.06.10.18: 

Skærmbillede 2018-10-18 kl. 10.18.34.png
Private penge skal hjælpe psykisk sårbare i job

Den første gruppe af i alt 120 psykisk sårbare voksne fra Aalborg Kommune blev i sidste uge henvist til et forløb, der finansieret af private penge skal skaffe dem et arbejde, et fleks- eller skånejob eller ind på en uddannelse inden udgangen af 2019.

Arbejdet med at finde jobbene udføres af den socialøkonomiske virksomhed Fokus Folkeoplysning og

finansieres 100 pct. med såkaldte sociale obligationer, der er en form for social investering. Den måde at finansiere sociale indsatser er en nyskabelse i Danmark. I dette tilfælde...

Nyhedsbrev - d.25.09.18:

Skærmbillede 2018-10-22 kl. 12.51.29.png
Aalborg i nyt bagudbetalt job-samarbejde

Aalborg Kommune teamer op med socialøkonomiske virksomheder for at få ledige i job og skal først betale regningen, når de ledige er blevet selvforsørgende